Bericht aan onze leden en sympathisanten

Beste Hades Kiewit BBC leden, ouders en sympathisanten,

Pasen en de paasvakantie liggen achter ons, maar het waren niet de leukste dagen. Wij weten dat enkelen onder jullie zwaar getroffen zijn door het Corona-virus of een dierbare naaste hebben die erg ziek is. Wij wensen deze leden veel sterkte en beterschap.

Een luide ‘Hades, One Team’ ook voor de vele leden die in de zorgsector nu hun uiterste best doen om de zieken te verzorgen en ouderen en zwakkeren te beschermen tegen Covid-19, of die in andere essentiële beroepen hun taak vervullen.

Dat het basketten stilligt, was jullie natuurlijk al opgevallen. Ook onze familiedag, met de traditionele 3x3 competitie en barbecue, zal niet kunnen doorgaan op 23 mei. Afhankelijk van wat de overheid toelaat, willen we wel nog een Hades-familie-evenement organiseren, zodat we elkaar toch nog 1 keer zien voor het nieuwe basketseizoen start. Wanneer? Moeilijk te voorspellen op dit ogenblik…

Eind augustus staat normaal de eerste grote seizoensactiviteit op het programma: Pukkelpop. Dit jaar niet… Dankzij de jaarlijkse inzet van velen onder jullie is PKP een erg belangrijke bron van inkomsten voor onze club (ongeveer 20% van ons budget). Toch wil het bestuur al meegeven dat de lidgelden voor volgend seizoen dezelfde blijven, zij het dat het systeem van drank- en eetbonnen zal veranderen: we zullen minder of geen drank- en eetbonnen uitdelen, om zo een deel van het inkomstenverlies te compenseren. Het bestuur nodigt jullie uit om mee te denken over alternatieve bronnen van inkomsten, eenmalig of structureel. Alle ideeën zijn welkom (sponsormeester@hadesbbc.be).

Het bestuur en de sportieve cellen zijn ook druk bezig met het samenstellen van ploegen voor volgend seizoen. Als jullie daar vragen over hebben, kunnen jullie altijd onze jeugdcoördinator contacteren (kurt.vanleysen@telenet.be). Als je volgend seizoen niet meer bij Hades speelt, laat dit aub ook zo snel mogelijk weten. De trainingsuren kunnen pas in juni definitief vastgelegd worden, na overleg tussen de Stad en alle Hasseltse sportclubs.

Jullie hebben misschien ook al het goede nieuws gelezen dat onze heren senioren B-ploeg van 2e naar 1e provinciale mag stijgen. Wij willen in deze B-ploeg een maximum aan eigen jonge spelers met potentie de kans geven om basket te spelen op het hoogste provinciale niveau en om zich voor te bereiden op een eventuele doorgroei naar onze A-ploeg, die op landelijk niveau speelt.

Om af te sluiten toch nog een mooi vreugdebeeld van een van de winnende ploegen van onze kwis van vrijdag 6 maart, gehouden in betere tijden. Bedankt aan alle deelnemers en helpers, het was een gezellige en plezante avond!

Blijf gezond, houd het veilig!

Groetjes van het bestuur van Hades Kiewit BBC

kwis